Vegán csokifagyi
2,5 dl növényi tej ( nálam szokás szerint rizs )
2,5 dl tejszín ( habbá verhető, pl.: Soyatoo )
4 evőkanál kesudió – vaj ( receptje lentebb )
15 dkg 70% - os étcsoki ( karobcsokival is finom lehet, csak ahhoz nem jutok hozzá mostanában )
2
- 4 evőkanál cukor ( ízlés szerint, nekem 2 is elég lett volna, de a 4 –
re azt mondta a férjem, hogy így finom, úgyhogy a javaslatom, mondjuk 3
;o)
Először készítsünk kesuvajat:
1
csésze sótlan, pirított kesudiót porrá őröltem, majd összedolgoztam 2
evőkanál olajjal és egy csipet sóval. Nem egyszerű munka, mert a
botmixerből folyton ki kellett kaparni a masszát, de azért nem tart
sokáig. Zárt dobozban, hűtőben hetekig eláll a fel nem használt
mennyiség.
A
tejet és a tejszínhabot igyekeztem csomómentesen elkeverni a 4 evőkanál
kesuvajjal, majd feltettem melegedni, beleszórtam a cukrot, s amint
elolvadt, beledobáltam a csokikockákat is. Nem vártam meg míg felforr a
fagyialap, amint a csoki is elolvadt, levettem a tűzről az edényt.
Mivel a házi kesuvajam kissé darabos volt, hűtés előtt botmixerrel
segítettem a problémán. Ez követően hűtőbe költöztettem a csokis alappal
teli kancsómat és másnap a fagyigépem készítette el a fagylaltunkat.
Eredetileg megjelent az 'Édes kötelesség' blogon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése