2014. június 25., szerda

Csokifagyi


Vegán csokifagyi

2,5 dl növényi tej ( nálam szokás szerint rizs )
2,5 dl tejszín ( habbá verhető, pl.: Soyatoo )
4 evőkanál kesudió – vaj ( receptje lentebb )
15 dkg 70% - os étcsoki ( karobcsokival is finom lehet, csak ahhoz nem jutok hozzá mostanában )
2 - 4 evőkanál cukor ( ízlés szerint, nekem 2 is elég lett volna, de a 4 – re azt mondta a férjem, hogy így finom, úgyhogy a javaslatom, mondjuk 3 ;o)

Először készítsünk kesuvajat:
1 csésze sótlan, pirított kesudiót porrá őröltem, majd összedolgoztam 2 evőkanál olajjal és egy csipet sóval. Nem egyszerű munka, mert a botmixerből folyton ki kellett kaparni a masszát, de azért nem tart sokáig. Zárt dobozban, hűtőben hetekig eláll a fel nem használt mennyiség.

A tejet és a tejszínhabot igyekeztem csomómentesen elkeverni a 4 evőkanál kesuvajjal, majd feltettem melegedni, beleszórtam a cukrot, s amint elolvadt, beledobáltam a csokikockákat is. Nem vártam meg míg felforr a fagyialap, amint a csoki is elolvadt, levettem a tűzről az edényt. Mivel a házi kesuvajam kissé darabos volt, hűtés előtt botmixerrel segítettem a problémán. Ez követően hűtőbe költöztettem a csokis alappal teli kancsómat és másnap a fagyigépem készítette el a fagylaltunkat.

Eredetileg megjelent az 'Édes kötelesség' blogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ez is érdekes:

.