2014. június 17., kedd

Kókuszos Fagylalt

Forrás


A recept alapja a konzerv kókusztej. Hogyha nem vagyunk nagy kókusztej rajongók, akkor lehet a mennyiségét felezni, és másmilyen növényi tejjel kipótolni; vagy akár kókuszkrémmel, kókusztejszínnel, ha szeretnénk, hogy jobban domináljon a kókusz íz.


Forrás
Hozzávalók 6-8 főre:
- 2 konzerv zsíros kókusztej (össz. 800 ml)
- 150 g cukor (a karakteresebb ízért, kókuszvirágcukor)
- egy csipet só
- 2,5 ek. kukoricakeményítő
- pirított kókuszreszelék (opcionális)


Tegyünk félre 1 deci kókusztejet, és a maradékot keverjük össze a csipet sóval, és a cukorral egy mélyebb lábosban.
Tegyük fel főni, alacsony lángon.
Közben habverővel keverjük csomómentesre a félre tett kókusztejet a 2,5 ek kukoricakeményítővel.
Öntsük a lábosba a keményítős keveréket, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, főzzük addig, míg be nem sűrűsödik a krémünk.

Amikor kész, vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni legalább 3-4 órán át (vagy akár 24 órán át is).

Majd hűtsük ki a krémet egy fagylalt készítő géppel, a gyártó utasításai szerint.
(Ha nincs gépünk, akkor tegyük át egy tálba a keveréket, és tegyük a fagyasztóba. Fél óránként keverjük át alaposan a krémet. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a fagylalt állagot)
Egy csipetnyi pirított kókuszreszeléket a tetejére szórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ez is érdekes:

.