Forrás |
Mangó Kókusz Fagyi - vegán
- 1 konzerv kókusztej (400 ml, ne legyen zsírszegény, se kókuszkrém!)
- 100 g nádcukor (vagy 120g bármilyen szirup)
- 125 ml mandulatej
- másfél csésze apróra vágott érett mangó
- 1 ek. narancslikőr (Contreau vagy Grand Marnier)
- fél tk. vanília esszencia
- 1 konzerv kókusztej (400 ml, ne legyen zsírszegény, se kókuszkrém!)
- 100 g nádcukor (vagy 120g bármilyen szirup)
- 125 ml mandulatej
- másfél csésze apróra vágott érett mangó
- 1 ek. narancslikőr (Contreau vagy Grand Marnier)
- fél tk. vanília esszencia
Forrás |
Turmixoljuk simára a kókusztejet, a mandulatejet, a mangót és a nádcukrot.
Majd turmixoljuk hozzá a vanília esszenciát, és a narancslikőrt is.
Öntsük át a keveréket egy tálba, és pihentessük a hűtőben 4 órán át, hogy jól lehűljön, és összeérjenek az ízek.
Majd a keveréket, hűtsük ki a fagylaltkészítő gépben, a gyártó utasításai szerint.
Ha nincs gépünk, akkor elkészíthetjük a fagyasztóban is, fél óránként alaposat átkeverve, addig még el nem érjük a megfelelő állagot.
Mivel a magas alkoholtartalmú likőr nem fagy, így krémesebb lesz a fagylaltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése