Erdeigyümölcsös (szója) joghurt fagyi
Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
10 dkg nádcukor
1/2 l szójajoghurt
1 dl növényi tejszín
1 tasak vaníliás cukor
4 ek nádcukor
A gyümölcsöt a nádcukorral
összekevertem, és lassú tűzön összefőztem. (Ez forrás után kb. 5 perc
főzést jelentett) Az így kapott gyümölcsszószt hűtőben lehűtöttem. A
többi hozzávalót habverővel alaposan elkevertem-felvertem, és ugyancsak
lehűtöttem. Fagylaltkészítő gépben a joghurtos keveréket
megfagyasztottam, majd kivettem a gépből és a szószból egy egészen
keveset (kb az 1/5-ét) óvatosan belekevertem. (Ettől lett szép csíkos)
Dobozba szedtem a fagyit, és a maradék szószt ráöntöttem a tetejére.
Fagyasztóba tettem, ott teljesen megfagyott, fogyasztás előtt 15-20
perccel ki kell venni, hogy ehető állagú legyen.
Eredetileg megjelent a Vera vega konyhája blogon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése